laupäev, 15. juuli 2017

Pesakonna 1.nädal 15.07.2017

Täna täitub meil esimene nädal. Jehuuu.


Käisin selle puhul turul, et teha toormoosi ja loomulikult ka esimese sünnipäeva torti 🍰🍓. Kasvatajana saan tähistada ainult nädalaid. Paari kuu pärast on neil juba uued peremehed ja uued peod.


Kõik "3 musketäri ja lady Winter" kosuvad hästi. Mulle tundub et liigagi hästi. Nädalane juurdekasv sünnikaalule on 54%. Samas kui võrdlesin eelmise pesakonna juurdekasve, siis 2013 aasta pesakonna keskmine juurdekasv oli 63% aga samas olid kutsid keskmiselt 0,017 gr väiksemad.

Sünnikaal vs kaal 1.nädalaselt
Poiss (1) 122 -> 190 gr
Poiss (2) 152 -> 218 gr
Poiss (3) 170 -> 262 gr
Tüdruk  178 -> 286 gr

Tavaliselt esimesed 3 nädalat kaalun kutse hoolega iga päev. Hiljem juba korra nädalas. Excel-inimesena on ju elementaarne, et ma igasugu % ja kõikumisi jälgin :)  Kui kellelgi tekib küsimus, miks ma sellega jändan, siis mulle kasvatajana annab see erinevat infot ka tulevikuks. Kuigi pisike poiss ehmatas mind üleeile päris korralikult oma "hädakisaga" ja olukord lahenes iseenesest, siis jälgime teda pidevalt hoolega.

Koeramammal on tekkinud väikesed "kiiksud". Ta arvab, et peab nüüd õues elupuude alla augu kaevama ja ennast ära peitma. Päris huvitav on teda hoovist otsida. Ja otse loomulikult suutis ta endale põõsastest ka puugi hankida. Kogu see majandamine lõppes täna sellega, et võtsin masina kätte ja tegin talle siilisoengu. Vähe hoogu läksin aga nüüd vähem sodi karvades ja koeral pesas ehk vähem palavam. Mhm samas kraabib ta ju käppadega ning tuhnib ninaga aga seda osa ma ei püga.

Tänase sünnipäeva puhul tegime väikese pildiseerija.
Tüdruk
 
Poiss 2

Lõpetage nüüd see pildistamine!!!




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Tibupojad lendasid pesast välja!

Kätte on jõudnud aeg, kus ulakad poisiklutid kolivad uute omanike juurde. Mõni mäng läheb meil siin täitsa käest ära ja ellujäämise nimel tu...