kolmapäev, 9. august 2017

Esimene mini-sünna!!!

Jehhuu! Esimene mini-sünna on käes! Täna saavad meie tiburullid 1.kuuseks 💖💖💖💖
Magical Charmer pesakond
Küll see aeg lendab ikka meeletu kiirusega. Nagu tavaelus - on jõulud, mees ei jõua veel kuuskegi välja viia, kui juba on käes jaanid?
Alles me siin passisime naabrinaisega öö läbi üleval ja ootasime kliinikus, silmad magamatusest vidukil nagu hiina naistel. Ja nüüd juba esimene kuu läbi.
Magical Charmer 1.kuu  
Selle sünnipäeva eelse pildi tegime eile õhtul ära. Meil oli kohe kindel plaan teha muhvini ja küünlaga pilt. Kuna Haabersti ring on ülesse songitud ja  terve mõistusega inimene sinna ummikusse ei lähe, siis pidime selle muhvini hankima kusagilt mujalt. Kust on üldse võimalik ilusat kaunistatud muhvinit Tallinnas saada??? Igasuguseid kooke ja tordilõike on võimalik aga just seda mida sa tahad, see on mission impossible. Siililegi selge, et seda ühte muhvinit ma küpsetama ei viitsinud hakata.
Ühesõnaga, mitte just täiuslik aksessuaar aga tundus, et kraagedele meeldis, sest paberit mindi oma hambaga katsuma. Ps. inimloomad sõid väga hea meelega selle hiljem ära. Kusjuures, meil oli seda vaja veel ühe kutsi personaalseks pildistamiseks ja aga kiirelt oli muhvin jõudnud meespere hammaste vahele.

Need pisikeste kihvahambad hakkavad ka juba välja tulema. Täna ostsin närimiseks kondid, vaatame kui kiiresti emme need endale kollektsineerib. Ta on nüüd uskumatu sööbik, pane ainult krõbinad ette ja nagu suure võimsusega tolmuimeja on need paar sekundiga läinud.

Esimene iseseisev söömine
Pühapäevast alates olen harjutanud tahkele toidule üleminekut. Igaühega personaalselt, sest siis on hea ülevaade kas üldse midagi sööb või lakub taldrikut niisama. Esmalt alustasin RoyalCanin PROTECH  piimast, mida viimasel kasvatajate seminaril tutvustati. Kuna aga RoyalCanin Starter läheb leotamisel hästi pehmeks ja selle mördiga said nad edukamalt hakkama, siis piima sööme kunagi hiljem ära.
Kusjuures peaks see piim kasvatajal kodus varuks olema, sest sobib see kutsikatele alates sünnist ja kui emasloomal ei peaks mingil põhjusel piima olema, siis kutsikatele vajaliku Colostrumi vajaduse saavad sealt kätte.

Täna, sünnipäevahommikul, panin taldriku ette ja juba oldi neljakesi mõnusalt matsutamas. Esialgu küll tallutakse jalgupidi taldrikus ja aetakse toit üle ääre maha aga samas on see nii armas vaatepilt. Nagu koolikiusamine - üks tahab süüa aga teine näksib kõrva või tirib sabast.

Kaalumistega on nii, et tüdruk on meil kõige priskem 845 gr, 1. ja 3. poiss pea samas kaalus 740 gr ja 2.poiss on kõige väiksem 610 gr.

Maailmapildi avardamiseks saavad õhtuti pesakastist välja põrandale jooksma. Seda uudistamist jätkub. Mõni kaob voodi alla aga minu küüne klõbina peale põrandal tulevad kõik jälle mänguplatsile kokku. Emmet ratsitakse täiega vuntsidest ja sabast. Vaeseke kannatab ära, mis tal üle jääb ja mängib hellalt kaasa. Kui ülemeelikuks minnakse, siis kutsub korra majja.

Täna päeval tegime ka kergeid "õhuvanne" ja esimese tutvuse muruga. Kõik oli hiiglama põnev. Tundub, et tüdrukust saab taimetoitlane, sest muru näksiti kahe suu poolega ja ta on täpselt sama tugeva iseloomuga nagu seda on Odie. Esimesena on ta suutnud pesakastist iseseisvalt välja turnida.
Emme kraaged
Poiss 3
Piknik murul
Poiss 2

Järgmise nädala lõpuks on nad juba piisavalt suured, siis toon kutsikate onu ja vanaema ka "kotletimaalt" koju tagasi, et järelvaatajaid rohkem oleks. Mul on juba info, et minu ema on koerad ümaraks söötnud.

Meil on välja valitud 2 toredat perekonda poiste jaoks. See on kasvataja suurim rõõm, kui leiad perekonna ja su sisetunne ütleb, et need on "minu inimesed" ning vormistad broneerimislepingu.
Ütlen ausalt, juba esimese kontaktiga tekib või ei teki seda tunnet et sinu kasvandik saab toreda kodu tulevikus.







Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Tibupojad lendasid pesast välja!

Kätte on jõudnud aeg, kus ulakad poisiklutid kolivad uute omanike juurde. Mõni mäng läheb meil siin täitsa käest ära ja ellujäämise nimel tu...