laupäev, 30. september 2017

Esimene beebikooli tund

Täna oli meil rõõmus taaskohtumine pesakonna kaaslastega. Kogunesime esimesse beebikooli tundi.
Tegelikult näitusele saab beebisid kirja panna 4-6 kuu vanuselt. Seega oli meil täna pigem vist beebide eelkool. Aga iga algus on raske ja mida varem sa alustad, seda edukamaks sa saad.


Kasvatajana meeldib mulle oma kogemusi teistega jagada, seega on elementaarne kui kutsika kodunt lahkumisega töö jätkub. Eesmärk on meil ju kasvatada hästi käituvad ja sõnakuulelikud koerad. See on sama suur ja vastutustundlik töö nagu lastega. Sa pead nad korralikult kõndima ja rääkima õpetama. Otse loomulikult nõuab see ahvikannatust ja järjepidevust. Võta endale iga õhtu alustuseks 10 minutit ja sellest saab rutiin.

Alustasime omaniku ja koera vahelise kontakti harjutamisest. Põhiline on saada silmside koeraga, kes jääb oma nööpidega sulle otsa vaatama näoga "mis on?".
Maria ja Johnny
Kevin ja Happy
Grete Liis ja Olaf
Rihmaga korralikult käimine, et koer sinu vasakul käel käiks, vajab samuti harjutamist. Kõige hullem on tirivad ja hüppavad koerad. Sa ei naudi ju sellist jalutuskäiku?
See algus koos maiuse ja koera ees küürutamisega tundub ehk mõnele koomiline aga me soovime koera maiusega liikuma saada. Kui ilma hüppamata sammud käes, saame preemiat anda ja koera kiita.

Jaqueline ja Happy arutavad olukorda
Liigu ise selg ees
Grete Liis ja Olaf
Järgmisena tegime käsklust "seisa". Oluline, et koer rahulikult seisma jääb, maiust sinu käes ihaldab ja tagumikku maha ei istuta.
Paaride võistluseks valmis?
Grete Liis ja Olaf
Evelin ja Jaqueline
Grete Liis ja Olaf
Tavaliselt kutsikad oma isa kunagi ei näegi. Meil oli erakordne võimalus papiljottides isa Bonnyga tutvuda, sest Maret ühines meie treeninguga. Ps roosas kostüümis oli satelliit-koer Kipsy. Püüa siis kedagi koju jätta, kui nad ennast trenni kaasa pressivad.

Isa Bonny
Peeglike-peeglike seina peal on suurepärane abivahend teeningul. Kohe selge, kui sirgelt ja uhkelt sa tegelikult oma koera seisma saad.



Tunnike möödus lennates. Lõpus tegime väikese pildistamise ja otsustasime, et jätkame oma treeningutega nädala pärast. Mind hullult motiveerivad sellised kutsikaomanikud 😍
Jaqueline
Jazz Olaf
John Lee
Jack Daniel "Happy"
Mhm, huvitav kas leiame Happyle omaniku kes tahaks meie vahva seltskonnaga ühineda?

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Tibupojad lendasid pesast välja!

Kätte on jõudnud aeg, kus ulakad poisiklutid kolivad uute omanike juurde. Mõni mäng läheb meil siin täitsa käest ära ja ellujäämise nimel tu...