neljapäev, 7. september 2017

Pesakonna 9.nädala algus

Mission impossible!!!
Mõelda välja nimed, sest nüüd kus kiibid olemas saaks Kennelliidust tõutunnistused ära tellida. Peaks vist Tootsi ja Kiire endale appi tellima?

Teine eesmärk  - võõrutada kutsikad 6 päevaga piimabaarist!!!
Koeramamma tahab vist kõik kutsid yorkie põikpäisusega endale jätta. Iga kord, kui koerad ärkavad, peab tema oma tissidega neid ahvatlema. Mina pean oma krõbinate või jogurtiga ootama. Seekord on see krõbide sööma saamine eriti keeruline ettevõtmine.

Pühapäev
Ilm oli super. Põnnid chillisid aias ja eputasid kutsikahuviliste ees. Ega sa tegelikult õues selliseid vahvaid koerailmeid tähele ei panegi. Hiljem saad alles vaadata, mis kaamerasilma ette jäi.


Kuna naabrinaine läks "koertereisile", siis seekord pidi mees ilupiltidega hakkama saama. See õige hetke tabamine on niiiii keeruline. Üks peab koera sättima ja järgmine hetk juba püüdma ja teine siis seda õiget momenti tabama. Tulemusega olen rahul.

Püüan siis kõigist väikese ülevaate anda:

John Lee

Poiss 2. Pere pesamuna.
See tibupoeg plaanib nädala lõpus uue pere juurde kolida, kes on talle koduseks nimeks John pannud.

1.poiss Olaf

Olaf
Uus pere on väga põnevil ja tegi ka pereringis nimekonkursi ära. Koduselt hakatakse teda kutsuma nimega Olaf. Kuna nad elavad hetkel Rootsis, siis tema kodutee saab alata alles 21 päeva peale kõikide vaktsiinide kättesaamist.

3.poiss
3.poiss
Ma usun, et temas seda näitusekoera potentsiaali on kohe kindlasti. Loodan, et leian kutsile kaasomaniku, kellega koos näitustel käia. Või siis vaatame veel seda asja ...

Tüdruk
Meie pätitüdruk. Siin on seda terjeri iseloomu 100%. Koer, kes tahab kõiges olla esimene. Kahjuks aretusse ma teda jätta ei saa aga ... Pühapäeval käis teda üks tore perekond vaatamas 😍

Nüüd sööme selle atribuutika ära!
Esmaspäev
See eilne tore perekord magas selle kutsikamõttega ja tüdruk läheb nende juurde. Super!

Nüüd on meil 3 perekonda välja valitud, kus on peretütred, kes hakkavad usinalt kutsikate eest hoolitsema. Minu poja Kevin on olnud kennelpoisina suurepärane abimees terve koolivaheaja ja aidanud kasvatada toredad ning vahvad põnnid uute laste rõõmuks.

Õhtu käes ja mul ei ole ikka neid nimesid?! Ma ütlen teile, see nimede panek on selle protsessi kõige keerulisem osa. Me oleme tütrega pidanud terve nädala tuliseid vaidlusi nende nimekombinatsioonide osas. Kõik eelmised pesakonna nimed tuleb ka arvesse võtta. Kattuvusi ei või olla. Varased broneerijad on oma kodused nimed ka mulle juba saatnud. Kas isanimest ka midagi kasutada?

Enne südaööd panime siis LÕPUKS variandid lukku. Esitasin Kennelliidule taotluse ära koos omanike andmetega.
Nüüd on asi eriti mugavaks läinud. Seda võib teha online registri kaudu ja kui koertel on andmed registris, siis on veel eriti lihtne. Peaasi, et ise nendes pikkades kiibinumbrites viga sisse ei teeks ja 9 korda kõik üle loed.
Jäänud veel isase koera omaniku kinnitus pesakonnale.

Et siis mis nimeks sai???

Magical Charmer Bonito JACK DANIEL
Magical Charmer Bonito JOHN LEE
Magical Charmer Bonito JAZZ OLAF
Magical Charmer Bonita JACQUELINE

Bonito on tõlkes armas, ilus. Pool nimest on ka isanimes sees 🐾
Tähelepanelik blogilugeja andis teada, et emasel koeral peab lõpus "a" olema, seega on ka see viga nüüd ametlikult parandatud.

Teisipäev
Äratus, kell on juba 6.30!!! Koeramamma lihtsalt ei lase mul kauem magada. Kuigi lastetoa uks on kinni, suudab ta oma küüneklõbinaga nad ülesse meelitada.

Võõrutusravi jätkub. Koeramamma istub oma ahvatlevate tissidega mul süles, kui seda kõike teile kriban. Maha ma teda panna ei saa, kohe on šaakalid kohal. Vants ja onu peavad lapsi lõbustama. Toit seisab põrandal, mida aeg-ajalt nokkimas käiakse. Kevin läks juba kooli. Ma pean kohe-kohe tööle tormama.

Kolmapäev
Koeramamma sai endale tissivesti selga. Pätakad hämmingus. Mis mõttes? Olid rippuvad tissid ja nüüd on kadunud. Püüavad kambakesi emmet nööridest selja peal vabastada.
Läbirääkimised piimabaari kasutusõiguse üle käivad

Neljapäev

Pätid on läinud nii tugevaks ja nutikaks, et ronivad märkamatult terassile. Õues imestasin, kust nad selle jõu võtavad aga hetkel pilte vaadates sai kõik selgeks. Need terassilaudade vahed on nende pisikeste käpakeste jaoks nagu loodud. Nagu mööda ronimisseina turniks ülesse.

Jazz Olaf ronismiseinal

John Lee ronimisseinal
Olen siin iga päev nüüd juurde kirjutanud. Kes vaikselt eespool juba lugenud, siis saavad ka nemad nüüd teada, millega nädal lõpeb :)

Kõige uskumatum lugu on see, et teisipäeval esitatud pesakonna taotlus on 2 päevaga valmis!!! Täna sain Kennelliidust tõutunnistused juba kätte. Siinkohal paneb tõesti imestama, miks müüakse kutsikaid ilma tõutunnistuseta? EKL online on  niiiii mugav. No nagu kõik ülejäänud e-teenused meie riigis.


Sa esitad online keskkonnas oma pesakonna avalduse (eeldusel, et sul on ikka kõik aretusnõuded korralikult ja korrektselt täidetud), maksad 15 eurot/kutsikas ja tõutunnistus saadetakse postiga koju. Loodan et siinkohal saavad kõik aru, et see paber ei maksa kõikide muude kulude kõrval küll midagi. Palju olulisemad on aretusnõuete täitmise tingimused ja sinu oskus kasvatajana tagada kutsikate igakülgne heaolu ning sotsialiseerimine sünnist loovutuseni.

Laupäeval tahaks 2 kutsikat juba koju minna. Täna olid varajased jõulud! Kutsikapakid tuli valmis komplekteerida - toitu, närimist, Ladybel šampoonid, edevad punased tutid. Mis seal kastide sees on, seda ei tea isegi mina. Hea koostööpartner Valgekihva loomapoest andis omapoolse panuse ja Tõutunnistustega kaasneb Ossu või PetCity poe kinkekaart.

Kutsikapakid on valmis
Reedene postitus jääb vahele, kuna tööasjus olen terve pika päeva Tartus ja minu hea naabrinaine majandab pesakonnaga.

Laupäeval on teine minisünna. Peame pidu ja saadame pidulikult kutsikad uude koju. Siis juba uued pildid.
Magical Charmer Bonito John Lee
Magical Charmer Bonita Jacqueline

Et oleme siis valmis koju minema? Kas tõesti viimased 2 ööd jäänud kraaklemiseks?!

Kas lähme uude koju?


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Tibupojad lendasid pesast välja!

Kätte on jõudnud aeg, kus ulakad poisiklutid kolivad uute omanike juurde. Mõni mäng läheb meil siin täitsa käest ära ja ellujäämise nimel tu...