neljapäev, 16. aprill 2020

Minisünna 16.04.2020

Esimene minisünna! Pisikesed mini-yorkied said juba ühe kuuseks.  Kõik kutsid on BRONEERITUD!!!


Panen selle kohe suurte tähtedega, sest ikka laekub veel sooviavaldusi. Kauem mõtlejad jäid kahjuks ilma. Rohkem kui 4 poissi, ei ole mul kuskilt välja võluda. Kunagi sügisel, kui Maya oma tiitlid kätte saab (mitte enne novembrit), siis planeerin talle pesakonna. Kunagi kui see Covid-JAMA läbi saab. Koertenäitused välismaal ja reisimine üldse on hetkel helesinine unistus.

Uskumatu, kui palju nad selle nädala jooksul on käima hakanud. Mis käima, nad tahavad juba uuest aedikust ka plehku panna. Ma olen suhteliselt kerge unega ja iga koeraklõbina peale ärkan üles. Nii ka üks öö, kui kellegi päkad voodi all sibasid ja 1 tibu pesas jälle vähem oli. Mõtlesin siis öösel, kuidas aedikut turvata, sest ema soovib üsna mitmeid kordi neid toita. Nüüd pean vist öösiti hakkama ust kinni hoidma ja emale tellimise peale seda avama.

Nii armas on vaadata, kuidas ta käib mupsikuid aediku uksel kontrollimas. Kui kõik magavad, liputab neile saba ja tuleb tulema. No ja loomulikult käib Maya 100x päevas kontrollimas, kui palju on tibud on kasvanud. Kui aga oli vaja koos lapsega pilti teha, siis olid hirmul suured silmad.
Isver, miks ta minu pildile tuli?
Ennetamaks küsimusi, miks Mayal juustes rullid on? See on näitusekoera igapäevaelu, et karva kasvatada. Talle need väga ei meeldi, kakub ära või üritab ära kratsida. Mis teha, ilu nimel tuleb kannatada. Kes näitusele minna ei taha, see võib karva maha pügada ja elu nagu lill. Samas kui on plaan kasvõi 1 pesakond teha, peab teil vähemalt 2 näitusehinnet alates 9.elukuust olema.

Meie kaalumised: pisike 374 gr, roheline 428 gr, kollane 412 gr, sinine 450 gr. Mulle harjumatult pisike pesakond.
Uurisin 2018 aasta pesakonna kaale - kaaluvad keskmiselt 2,7 kg. Praegu oleme eelmisest pesakonnast kergemad. Huvitav kui suureks me kasvame?! Emme norib andunud pilguga kogu aeg süüa ja toidab lapsi hoolega ning mina annan krõbinakörti juurde.

Vaikselt hakkan juba kutsikakotte komplekteerima, et varakult asjad kohale tellida: toit, närimiskondid, karvahoolduse vahendid, naturaalsete harjastega peenike hari ja tutikummid. Mingi aeg meisterdan edevad tutikesed ka valmis. Nipet-näpet tuleb veel. Nagu jõulud, kunagi ei tea, mis kotist välja tuleb.

Tulevased omanikud loevad juba hooldusjuhendit läbi ja valmistuvad põnevusega beebipoisi kojutulekuks. Nüüd on tõeliselt põnev aeg, kui oled korralikud omanikud leidnud ja saad keskenduda 100%-i pesakonnale ja neljale uuele perele. Peale loovutust teen veel beebikooli tunni, et vajalikud teadmised kinnistuksid. Meie hoov on piisavalt suur, et 2+2 reeglist kinni pidada, kui see mai lõpus peaks veel kehtima.

Kulla inimesed, kes te otsite tõukoera kutsikat. Esimene küsimus EI SAA olla "mis maksab"? Kahjuks tuli palju ka selliseid päringuid. Mina kasvatajana soovin esmalt ikka teada, mis tingimustes ja keskkonnas hakkab minu kasvandik elama. See on teekond, mida läbitakse koos ja kasvataja peaks sind kõiges juhendama. Loomulikult on kasvatajaid, kes võtavad raha ja annavad sulle kutsika, ilma igasuguste õpetussõnadeta või tulevikutoeta.

Sünnipäevakoogist.
Kuna valdav enamus pagariärisid on hetkel kinni ja tööasjus Viimsis käies sattus teele Buxhöwden pagariäri, siis nii ta meie piltidele sattuski. Seda kooki said tibud ainult ilupildi jaoks nuusutada. Inimesed pistsid hea meelega selle pärast nahka.

Kollane 412 grammi
Sinine 450 grammi

Pisike tibu 374 grammi
Roheline 428 grammi

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Tibupojad lendasid pesast välja!

Kätte on jõudnud aeg, kus ulakad poisiklutid kolivad uute omanike juurde. Mõni mäng läheb meil siin täitsa käest ära ja ellujäämise nimel tu...