reede, 10. aprill 2020

Neljas nädal uues elutoas

Sai lubatud, niipea kui esimene tibupoeg pesast välja vupsab, kolivad uude elamisse. Täpselt 3 nädalat + 2 päeva ja tehtud see saigi.

Tegin mina parajasti õhtust iluuinakut teleka ees (selja taga on juba 21 magamata ööd) kui kuulen kuidas Maya majandab lastetoas. Küsin mehelt "mis toimub", tema vastu "Maya käib voodi all". Miks peaks ta voodi all käima? Läksin kontrollima ja pesakastis ainult 3 kutsikat, 1 kõnnib tähtsa näoga voodi all. Seda kollast tibu Maya meil seal voodi all siis valvaski.
Old Bedroom, new toys
Maya võtab Baby-sitter kohustusi väga südamega. Kuna samade vanemate laps, kas on suur ÕDE või TÄDI? Mida iganes, koertel käib see sugulus kuidagi veidralt. Kasvataja 24/7 tööd ei oska tunnustada keegi. Iga jumala öö tahab Chico õue ja siis hakkab peale piiksumine-matsutamine. Väga ebaviisakad noormehed, vaikselt süüa ei oska. Mingi aeg jääb vaikseks ja eks siis püüan uuesti magama jääda. Tavaliselt 8 aetakse jälle üles, sest siis on Chico kõht tühi ... Niikuinii tuleb kohe kodukontoris arvuti taha istuda, seega see kellaaeg juba sobib.
Lõunased JÄTSI-pausid terassil näevad meil välja sellised, kus kamp näljaseid silmapaare mehe suutäied üle loeb. Olete Balbiino 2020 uued jätsid juba kauplustest üles leidnud? Soovitan, meil sel hooajal päris huvitavaid uusi maitseid! Vihjeks niipalju, et Stockmann on kogu valiku sisse võtnud 😏
Lõunane Jätsi-paus
 Natuke taaskasutusest.
Uude ja suuremasse aedikusse ehk kutsikate elutuppa sai muretsetud kasutatud beebi tegelustekk nagu neid nimetatakse. Kõrvad krõbisevad ja väikesed mänguasjad käivad kaare külge. Meil üks jänkutekk juba oli aga kuna see anti TASUTA ära, siis miks mitte suunata korduskasutusele.
Living room
Tõin koju ja toppisin pesumasinasse nii teki kui mänguasjad. Odie oli hädas ja käis pesumasina juurest piiksukaid otsimas. Ta meil selline piiksukahull. Niipea kui uus lelu majas, on see justkui tema oma. Õhtul aga keegi krõbistas nende kõrvade peal, seega MINU unerahu huvides tuli kollane tekk pesast kiirelt eemaldada.

Lisaks leidsin FB Beebiasjade grupist toredaid pehmeid mänguasju sümboolse tasu eest. Alati ei pea ju lemmikloomapoest piiksukaid ostma. Esialgu koerabeebidele sobivadki kõrisevad lasteasjad paremini. Pealegi on eelmise pesakonna mänguasjad veidi näritud aga väga ära ka nagu ei raatsi visata. Täna saimegi postisaadetise kätte. Terve kvaliteediosakond kontrollis uue postisaadetise üle.
Postiteenuse kvaliteedikontroll
Tore kastitäis mänguasju. Paaril loomal küll on ohtlikud silmad peas, mis tuleks eemaldada, et kuts neid ära ei näriks ja alla ei neelaks.
Uued mänguasjad.
Mida oskame?
Alustasime krõbina-pudru söömist. Alates 25.päevast u 2-3 korda päevas leotatud krõbinad maitsestamata jogurtiga. Annan siis kui on tunne, et kutsid rahutud ja Chico enam pessa ei taha minna. Söömine ise on muidugi koomiline. Käppapidi kausis ja pudruga koos. Peale sööki värisevad suurest õnnest või uuest kogemusest, võta sa nüüd kinni. Pudrusemad molud peseb emme hea meelega puhtaks ja lakub piinlikult läikivaks kutside toidukausi. Kuna pudru hetkel suht märg, siis see värin ehk ka sellest tingitud, neid siis kussutan ja soojendan veidi eraldi.
Esimene toidukord
Isver missugune läbu?!
Samuti pissilapile harjutamine läks lahti. Päris kenasti lähevad juba peale magamist lapile. Küllap tuleb ka mujale aga vähemalt tekib mingi väike harjumus. Sellega anti mulle potitamise teatepulk Chico poolt üle. Niipea, kui hakkad muud toitu andma, korista(söö) ise need junnid.

Vaikselt hakkavad kutsid omavahel kohmakalt mängima ja esimesed urr-auh tulevad piiksumise asemel ning liputavad saba.

Saite meie Happy Easter tervituse kätte? Fotosessiooniks laenutasin naabrinaise objektiivi, tulevad paremad modellipildid 😍 Tnx Kristina!

NB! Tegemist on algaja kodufotograafi piltidega, mingeid varje jne probleeme ei tasu siinkohal tähele panna! Tulevased kutsikaostjad saavad beebipildid endale mälestuseks alla laadida.

Tähelepanelik vaataja saab aru, et värvitud munad kaartidel viitavad kutsikat eristavale värvile. Kõige pisemal ma kaelarihma ei hoia, see sai lihtsalt oranži muna-tunnuse.
Pisike poiss 334 gr
Roheline poiss 352 gr
Kollane poiss 358 gr

Sinine poiss 398 gr
Olen kaalud piltidele juurde lisanud. Praegu tundub, et ei tule suured poisid pigem 2-2,5 kg täiskasvanu kaalus.

Täna SUUR REEDE! Täitsa vaba päev, saab jälle KODUS olla. Ok, tuleb tunnistada veidi tegime mõlemad tütrega pattu (nõuetekohaselt maskis ja kinnastega), et rattahooajaks valmis olla.
Lastega munadepüha lõuna ja siis jälle fotokas kätte ning poisid pildile! Kui arvate, et nad nii rahulikult poseerivad, siis tegelikult ... üksikud pildid tulevad selged. Sekund ja tüüp on kaadrist väljas. Üksi sellist asja teha on mission impossible!

Pisike poiss 4 ndl

Roheline poiss 4 ndl

Kollane poiss 4 ndl

Sinine poiss 4 ndl
Papillon Sansa on meil tütrega kaasomandis ja tuli pesupäevale. Ta täitsa kohe pelgab neid väikseid tegelasi. Kauge kaarega käib aedikust mööda. Vaatame, kuidas kutsikatega hiljem harjub. Ta meil selline iseteadlik preili (14 kuune).
Papillon Sansa (14 kuud)
Sansa pesuks kasutasin SoPosh Silky sarja tooteid. Karv jääb imeilus siidine! Hetkel www.vipdog.ee  e-poes nädalavahetuse lõpuni -25% pakkumine ka! 














Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Tibupojad lendasid pesast välja!

Kätte on jõudnud aeg, kus ulakad poisiklutid kolivad uute omanike juurde. Mõni mäng läheb meil siin täitsa käest ära ja ellujäämise nimel tu...