reede, 4. august 2017

Pesakonna 4.nädal

Kas kujutate endale ette seda emotsiooni, kui kolite pisikesest kööktoast suuremasse korterisse?
Koerteala suurenes 3 korda!!! Ma kahtlustasin, et esialgu ei leia nad üksteist enam ülessegi.


Esmaspäeva õhtul alustasin ümberkorraldustega. Imearmas naabritädi Kristina tõi meile oma mopsikutest vaba kennelaia. Õhtu otsa nuputasin, kuidas mööbel toas ümber tõsta, et pesakast ja kennelaed omavahel kokku tõsta. Samas peab Esileedi mugavalt pesakasti hüppama. See esipaneeli originaallahendus on hetkel Chico jaoks liiga kõrge, seega lahendas naisinimene selle hetkel tugeva papiga. Nädalavahetusel peaks parema "vahepaelse lahenduse" tegema. Millegipärast on kutsidel komme oma käppasid ja nina võrede vahele ajada ja väljapääsu "nõuda".

Eelnevatel kordadel olen pesakastile ümber pannud veidi kipakama koeraaediku. Seekord siis proovime sellist varianti. Neid suurendusi saan teha nüüd iga nädal, sest mänguruumi peab ju olema. Tüübid kasvavad lihtsalt iga tunniga.




Jube!!! Mu elamine näeb välja nagu mustlaslaager aga hetkel on pesakonna heaolu mulle olulisem, kui laitmatu sisekujundus Pere ja Kodu ajakirjas. See liblikatega lavats on Esileedi trepp ja tiigritekk seal maas on pigem minu mugavust silmas pidades, et ise ei peaks mööda laminaati rullima, kui pesakasti ees kükitan. Lastega tuleb ju mängida, kui nad ärkvel on.

Mida siis kutsikad arvasid? Arglikult uudistades tuldi esialgu uude mängutuppa. Nuusiti kõik nurgad üle. Õhtu lõppedes jagati mängutoa neli nurka vennalikult ära ja igaüks magas omas nurgas.
Öösel lutsutati piimabaaris ja nüüd elab koerakuhi jälle vennelikult koos. Tundub, et pesakast on hetkel täiesti kasutu, sest magatakse ja rullitakse end uuel alal.


Tekkis idee leida kutsikatele beebide tegelusmatt, kus krõbisevad mänguasjad küljes. Mõeldud-tehtud. Googeldasin veidi FB lastekaupade foorumis ja õhtuks oli meil jänkupildiga matt olemas. Chicole meeldis porgand, mida saab tirida.

Teise huvitava idee pakkus FB mulle veel välja - LED ribaga pildistamiskast. Veidi miniatuurne tundus aga tellisin ära. Ootame huviga. Järgmine nädal on meil ESIMENE sünnipäev, siis saaks ilusaid pilte teha.

Sel nädalal oli väga meeldiv kohtumine perega, kes ühe poistest broneeris. Reeglina ma nii vara vaatama veel ei kutsu, sest koeramamma jätaks vist kõik kutsikad endale, kui see tema otsustada oleks aga sellele perele tegin väikese möönduse.

Ahjaa. Käes oli ka ussirohu andmise aeg. Seekord otsustasin anda Drontal Puppy suspensiooni. Väga mugav, sest õige kogus mõõdetakse kliinikus vastavalt kutsika kehakaalule välja ja selle saab igaühele personaalse süstlaga suhu lasta. See oli neil esimene "võõras" maitse. Aga mis teha, enne lisatoidule minekut on vaja parasiite hakata tõrjuma ja nii iga 2 nädala järel kuni loovutuseni.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Tibupojad lendasid pesast välja!

Kätte on jõudnud aeg, kus ulakad poisiklutid kolivad uute omanike juurde. Mõni mäng läheb meil siin täitsa käest ära ja ellujäämise nimel tu...