esmaspäev, 16. märts 2020

Chico 4 musketäri

Otsus kasutada Dilu teist korda paarituseks, tuli kaalumisele variandina B. Mõnikord teed vägeva A-plaani ja no kuidagi ei õnnestu :)
Täitsa muhe vunts 1.päeva õhtuks
Minu soov oli saada võimalikult palju tüdrukuid, sest salasoov oli Mayale saada kasuõde, kellega oleks seltsis segasem näitustel käia. Eelmisest pesakonnast on möödunud 16,5 kuud ja Maya on meil juba Eesti ja Rumeenia juunior tšempion. Not bad at all. Kui oleks tüdrukul rohkem püsivust karvakasvatamisel, siis oleksime ehk mõned tiitlid veel juurdegi saanud. Olukord maailmas on hetkel PÜSTIHULL, piirid on kinni ja COVID-19 viirus on ära jätnud kõik näitused esialgu aprillikuu lõpuni. TARK ei torma ja meil on aega käia näitustel ka küpsemas eas.
Mayaga Rumeenias

Seega olen rahul eelmise pesakonnaga ja kui keegi soovib tulemusi näha, siis Maya on selle vanemate kombinatsiooni musternäidis. Hella iseloomuga iseteadlik yorkieplika, kes kaalub 2,9 kg. Armastab aias chillida või naabrikoertega arveid klaarida, hullult limpsida ja vihkab peapesu sõna otseses mõttes.

Pesakonna ema: Multi Champion MAGICAL CHARMER CHARLOTTE "CHICO"
Pesakonna uhke isa: Inter Champion ELEGANT BAUBLES DOUBLE DELIGHT
15.03 oli täiesti rahulik pühapäev. Titemamma ei näidanud mingeid märke eesootavast suurest sündmusest. Hommikul suhtlesin veel naabrinaisega ja hoiatasin ette, et järgmine nädal hakkame sünnitama. Kristina on minu hea kaitseingel, kes pea igal sünnitusel tugiisikuna juures on olnud ja kutsid vastu võtnud.

Ainuke ohumärk oli sel päeval temperatuuri langus 35,9C peale ja tagasihoidlik pesakraapimine. Loomulikult oli ta ennast õhtul võimalikult nähtamatuks "katusega urgu" peitnud ja kui hakkasin magama minema, siis olid veed juba märkamatult ära tulnud. Ei ühtegi ähkimist ega puhkimist. Kell 22:45 olid esimesed pressid, mis tunni jooksul vahelduva eduga tulid ja läksid. Kuna eelnevad sünnitused on keisrilõike abil tulnud, siis saime Oksanaga kokkuleppele, et kohtume Sipelga 2 kliinikus ja vaatame koera üle.

Lootsime, et autosõit kutsub sünnituse esile aga tühjagi, kutsid ei olnud alla laskunud ja pressid olid kadunud. Kell 00:20 valmistasime koera juba keisriks ette ja kell 01:00 saime esimesed kutsikad kätte. Kuna kliinikus olime ainult arst, õde ja meie, siis jäi meie tööks kutsikate puhastamine ja hingamise stimuleerimine. Nii need musketärid meile järjest kätte siis toodi.

Emaga läks veel tunnike, sest olin otsustanud selle viimaseks pesakonnaks jätta ja koera ära steriliseerida. Niipea kui pesakond on loovutusealiseks kasvatatud, hakkab tema pensionipõli varakult peale. Vanuseliselt on Chico alles 6,5 aastane aga "noor pensionär" on ka edev ju olla.

Keset ööd, kell 03:00 koju jõudes olime mõlemad väsinud. Ei olnud ta esialgu üldse nendest piiksväänikutest huvitatud. Poisid vist vinguvadki rohkem kui tüdrukud? Vahelduva eduga saime veidi magadagi. Niipea kui keegi piiksus, pidin ma kadunud poja emme juurde tagasi tõstma.

Niisiis ... koju tuli Mayale nelja õe asemel neli venda sünnikaaludega 134, 150, 176, 196 grammi. Nagu näha täitsa pirakad poisid, kusjuures see kõikse suurem oli esimene, kes pidurit pani ja kuidagi välja ei soovinud vabatahtlikult tulla.
See poiste üleküllus meie majas mulle muidugi kuidagi ei meeldi ja veidi lõi tulevikukaardid segi. AGA ... unistada tuleb SUURELT. Mis siis, kui mõni tulevastest kutsikaostjatest viitsib karva kammida ja kasvatada ja meeldib koerakest treenida ja on ise edev inimene ning oleks huvitatud mõnest näitusest ja Maya saaks paaride võistlusele oma vennakesega minna?!!!

Püüan blogida vähemalt korra nädalas ja poiste kasvamisest ülevaadet anda. Ei tasu unistada, et  koerad CH tiitel suus sünnivad. Kõigepealt vaatame ikka, mis poisid meist kasvavad.
Kes nüüd tunneb, et on pikalt unistanud väikesest sõbrast ja valmis pakkuma imelist kodu yorkie poisile, siis esmalt anna mulle oma soovist teada. Alles siis, kui koroonaviirus on jäädavalt kadunud, saame külalisi hakata kutsuma.

Vaktsiinid ja kiibid teeme alates 8.nädalast ja loovutus EKL tõutunnistusega alates 16.05.2020.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Tibupojad lendasid pesast välja!

Kätte on jõudnud aeg, kus ulakad poisiklutid kolivad uute omanike juurde. Mõni mäng läheb meil siin täitsa käest ära ja ellujäämise nimel tu...