esmaspäev, 10. juuli 2017

Pesakonna teine päev 10.07.2017

Kennelomaniku töö ei ole kerge. Sa pead valvama, et ema kutsikaid ära ei lamaks või kuhugi ära ei tassiks või piisavalt tihti ikka süüa annaks või ...
Päev algas pesakasti koristamisega ja kutsikate kaalumisega - poisid: 132, 170, 178 ja tüdruk 188 gr ehk keskmine juurdekasv sünnikaalust on 7%. Ema söögiisu on hea. Hetkel siis maiustab leotatud Royal Canin Starter krõbinaid koos Royal Canin Starter konserviga.

Emaarmastus on nüüd ideaalne. Istub pesakastil nagu kana õrrel. Nüüd peab teda aegajalt õue hädale meelitama aga kiire piss ja kohe tuppa tagasi.

Sündides olid kahel kutsikal nn.lisavarbad, mis täna kliinikus kiirelt eemaldati. Kuna tegemist pikakarvaliste koertega, siis parem kui neid ei oleks. Tulevastel omanikel probleeme küüniste karvadesse kinnijäämisega ei tule, kui koer ennast kratsima hakkab.

Kutsikad ise on väga aktiivsed ja sõna otseses mõttes ujuvad mööda pesakasti ringi ema otsides või siis jälle üksteise otsas magades. Pesakasti temperatuuri punase lambiga hoiame 26-27 kraadi.

Emapiimast või siis keiserlõikuse narkoosist on osadel kutsikatel kõhud lahti, mis pidi esialgu normaalne olema. No loodame. Ema saab veel 5 päeva valuvaigistit.

Veel 10 päeva ja siis peaksid ka silmad avanema.



XEGSLITF




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Tibupojad lendasid pesast välja!

Kätte on jõudnud aeg, kus ulakad poisiklutid kolivad uute omanike juurde. Mõni mäng läheb meil siin täitsa käest ära ja ellujäämise nimel tu...